Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós – Paprikás pulyka rolád párolt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 eb tojás
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 kisebb pritamin paprika

Elkészítése

Húsos alap

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a darált pulykahúshoz keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a préselt fokhagymát, a paradicsompürét, az olívaolajat és a fűszereket. Beleütjük a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűrítjük, hogy a massza jól formázható legyen.

Töltelék

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a búzadarát és a felkockázott pritaminpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A tölteléket addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

Összeállítás és sütés

Egy sütőpapíron a pulykahúsos masszát egyenletes téglalap alakban elsimítjuk. Rákenjük a túrós tölteléket, és óvatosan elsimítjuk. A sütőpapír segítségével felgöngyöljük rolád formába, majd papírostul egy tepsibe tesszük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30–35 perc alatt készre sütjük, amíg a rolád teljesen átsül. Szeletelve, párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp

A töltelékbe a pritaminpaprika mellett tehetünk apróra vágott friss snidlinget vagy medvehagymát is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés csípős paprikával még különlegesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/turos-paprikas-pulyka-rolad-parolt-rizzsel/