Elkészítése
A fasírthoz a vöröshagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A fokhagymát is meghámozzuk.
Egy kis lábasban felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd langyosra hűtjük.
A darált húst egy tálba tesszük és hozzáadjuk a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát és a tojást. Végül hozzáadjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is. Kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát.
A kész masszából vizes kézzel közepes nagyságú golyókat formálunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
A püréhez a brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Krumplinyomó segítségével alaposan áttörjük.
Hozzáreszelünk fél szerecsendiót és a sózzuk, borsozzuk. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a püréhez adjuk. Egyet forralunk rajta, hogy szépen besűrűsödjön.
A fasírtot a pürével tálaljuk.

