Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós pulykafasírt brokkolipürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fasírthoz:

  • 500 g darált pulykahús
  • 200 g túró (zsírszegény is lehet)
  • 50 g zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

A brokkolipüréhez:

  • 1 fej brokkoli
  • 0,5 darab szerecsendió
  • só
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál finomliszt

Elkészítése

A fasírthoz a vöröshagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A fokhagymát is meghámozzuk.

Egy kis lábasban felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd langyosra hűtjük.

A darált húst egy tálba tesszük és hozzáadjuk a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát és a tojást. Végül hozzáadjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is. Kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát.

A kész masszából vizes kézzel közepes nagyságú golyókat formálunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.

180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

A püréhez a brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Krumplinyomó segítségével alaposan áttörjük.

Hozzáreszelünk fél szerecsendiót és a sózzuk, borsozzuk. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a püréhez adjuk. Egyet forralunk rajta, hogy szépen besűrűsödjön.

A fasírtot a pürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/turos-pulykafasirt-brokkolipurevel/