Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túróval töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb
  • grill fűszerkeverék

Töltelék

  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál vaj (vagy kacsazsír )
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • metélőhagyma (vagy más, ízlés szerinti zöldfűszer)

Egyéb

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Előkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd grill fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A bőrüket óvatosan fellazítjuk, hogy a töltelék beleférjen. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, és belehelyezzük a combokat.

Töltelék

A túrót a vajjal vagy zsírral, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel és a felaprított metélőhagymával kikeverjük. A tölteléket a combok bőre alá kanalazzuk.

Sütés

A combokat előmelegített sütőben, fóliával lefedve kb. 1 órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a bőr szépen megpirul és ropogós lesz.

Tálalás

A sült combokat fokhagymás tejföllel kínáljuk, amihez a tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük. Bármilyen körettel tálalható, például sült burgonyával, rizzsel vagy friss salátával.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott friss paprikával vagy reszelt sajttal is. Ha szeretnénk intenzívebb ízt, a töltelékhez keverhetünk egy kevés füstölt szalonnát is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/turoval-toltott-csirkecomb/