Hozzávalók:
- Csirke-, pulykamellfilé, de akár sertésből is elkészíthető
- Gépsonka
- 25 dkg túró
- 1 tojás sárgája
- ízlés szerint vegeta
- 1 evőkanál tejföl
- torma
- reszelt sajt
- só
- Zsemlemorzsa, liszt, tojás
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a tojás sárgájával, a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és vegetázzuk.
A húsokat besózzuk, majd az egyik oldalukat megkenjük vékonyan reszelt tormával, majd 1-1 szelet sonkát terítünk rájuk. Erre kanalazzuk a túrós tölteléket, majd félbehajtjuk és bepanírozzuk.
Forró olajban kisütjük, majd srégen félbevágva, reszelt sajttal tálaljuk.
[box style=”info”]A túrót ízlés szerint bármivel lehet ízesíteni. Tehetünk bele kaprot, de kockázhatunk bele kaliforniai paprikát is, fokhagymát, de tavasszal akár medvehagymát is.[/box]