Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Tyúkhúsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk 4 sárgarépa 2 fehérrépa 1 kisebb karalábé 1 kis zellergumó 3-4 rózsa karfiol 1 kápia paprika 1 paradicsom 1 csokor petrezselyem 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só 10 szem egész feketebors 3 gomba Elkészítése: A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis zellergumó
  • 3-4 rózsa karfiol
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész feketebors
  • 3 gomba


Elkészítése:

A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk.

Amikor a víz felforrt, leszedjük a habját egy szűrőkanállal, és beleszórjuk a borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a gombát egészben, a répákat hosszában kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, a magházát eltávolítjuk, a paradicsomot kettévágva adjuk hozzá.

Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzünk ki cérnametéltet hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is