Elkészítése
A tyúkot darabjaira szedjük, megmossuk és egy edénybe helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje majd felforraljuk.
Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk.
A répát, petrezselymet, a hagymát, a burgonyát, a karalábét egyben, a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is.
Sóval, a szemes borssal és köménnyel ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük kb 3 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul és könnyen leválik a csonttól.
A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.
Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntjük levest.
Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, húsdarabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta és aranylóan sárga lesz.
A levest főtt tésztával tálaljuk.








