Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tyúkot darabjaira szedjük, megmossuk és egy edénybe helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje majd felforraljuk. Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk. A répát, petrezselymet, a hagymát, a burgonyát, a karalábét egyben, a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is. Sóval, a szemes borssal és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A tyúkot darabjaira szedjük, megmossuk és egy edénybe helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje majd felforraljuk.

Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk.

A répát, petrezselymet, a hagymát, a burgonyát, a karalábét egyben, a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is.

Sóval, a szemes borssal és köménnyel ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük kb 3 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul és könnyen leválik a csonttól.

A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.

Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntjük levest.

Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, húsdarabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta és aranylóan sárga lesz.

A levest főtt tésztával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is