Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab egész, tisztított tyúk
  • 5 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab burgonya
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej zeller
  • só
  • 5 szem egész fekete bors
  • csipet egész kömény

Elkészítése

A tyúkot darabjaira szedjük, megmossuk és egy edénybe helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje majd felforraljuk.

Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk.

A répát, petrezselymet, a hagymát, a burgonyát, a karalábét egyben, a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is.

Sóval, a szemes borssal és köménnyel ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük kb 3 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul és könnyen leválik a csonttól.

A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.

Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntjük levest.

Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, húsdarabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta és aranylóan sárga lesz.

A levest főtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tyukhusleves-6/