Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Tyúkpörkölt bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb 2,5 kg-os tyúk (1 db) 3 nagyobb fej vöröshagyma 4-5 ek zsiradék 5-6 gerezd zúzott fokhagyma 3 ek fűszerpaprika 2 babérlevél 1 tk őrölt bors 1 tk morzsolt majoranna 1 ek só 2 dl száraz vörösbor 2 érett tv paprika és 2 paradicsom vagy 4-5 ek házi lecsó ízlés szerint cseresznyepaprika Köretnek: ízlés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.09.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 2,5 kg-os tyúk (1 db)
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 ek zsiradék
  • 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek fűszerpaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt majoranna
  • 1 ek só
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 érett tv paprika és 2 paradicsom vagy 4-5 ek házi lecsó
  • ízlés szerint cseresznyepaprika

Köretnek:

  • ízlés szerint bármi lehet, jelen esetben frissen szaggatott galuska volt terítéken


Elkészítése:

A tyúkot megmossuk, részeire vágjuk és ruhán lecsepegtetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és beletesszük a bográcsba.

A fűszereket előkészítjük, a paprikát és paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk, a vörösbort kimérjük.

Miután leégett a fa, a parázs felett a zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt tyúkrészeket, megsózzuk és további 8-10 percig együtt pároljuk, amíg a hús felülete kifehéredik.

Ezután a sóval és a fűszerpaprikával összekeverjük és hagyjuk, hogy a paprika feloldódjon és nagyon picit megpörkenjen, majd a tűzről félrehúzva beletesszük a többi hozzávalót, öntünk rá annyi vizet, hogy épp csak ellepje és időnként kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön legalább másfél órát főzzük.

Valamennyi lé el fog főni, viszont pont ideális sűrűségű lesz a szaft mire megfő a hús, tehát az elején ne nagyon sajnáljuk a vizet a felöntéshez!

Amikor már puha a husi, beletehetjük a csípős paprikákat, de a gyerekek és a biztonság kedvéért külön kis lábasban tűzhelyen is megfőzhető.

Frissen szaggatott nokedlivel a legjobb, de főtt tésztával, vagy főtt burgonyával is nagyon finom! 🙂
Kellemes bográcsozást és jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is