Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Újhagymás-zöld borsos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemell
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz (kb)
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 kávéskanál szárított tárkony
  • 0,5 evőkanál egész, szemes zöld bors
  • só
  • kevés olaj
  • frissen facsart citromlé

Elkészítése

A csirkemellet kockákra, a hagymát karikára vágjuk.

Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ha már mindenhol kifehéredett, akkor felöntjük a borral, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a borsot. Fedő alatt majdnem puhára főzzük. Közben, ha szükséges, akkor öntünk alá kevés vizet.

A hagymát hozzáadjuk a már majdnem puha húshoz és készre főzzük.

A tejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt.

Ízlés szerint adunk hozzá citromlevet.

Kifőtt tésztával tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ujhagymas-zold-borsos-csirkemell/