Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Mártások receptjei

Vadas csirkemell – spagettivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, először a szalonnát pirítjuk meg, majd a hússzeleteket is megsütjük benne. A kész húst félretesszük. Közben elkészítjük a mártást: a zöldségeket (pl. sárgarépa, petrezselyemgyökér) megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.07.04.

Hozzávalók

Mártáshoz

Elkészítése

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, először a szalonnát pirítjuk meg, majd a hússzeleteket is megsütjük benne. A kész húst félretesszük.

Közben elkészítjük a mártást: a zöldségeket (pl. sárgarépa, petrezselyemgyökér) megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és egy kevés ecettel. Ha megfőttek, a zöldségeket leszűrjük.

Egy másik edényben kevés olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a főtt zöldségeket. Átkeverjük, felöntjük a zöldségek főzőlevével, majd botmixerrel simára turmixoljuk.

Egy kis lábasban a cukrot karamellizáljuk, és a kész karamellt óvatosan a mártáshoz öntjük. Végül citromlével, mustárral és szükség szerint sóval állítjuk be az ízét, majd belekeverjük a tejfölt is, és az egészet alaposan összeforraljuk.

A kész tésztát a hússzeletekkel és a mártással tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is