Elkészítése
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, először a szalonnát pirítjuk meg, majd a hússzeleteket is megsütjük benne. A kész húst félretesszük.
Közben elkészítjük a mártást: a zöldségeket (pl. sárgarépa, petrezselyemgyökér) megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és egy kevés ecettel. Ha megfőttek, a zöldségeket leszűrjük.
Egy másik edényben kevés olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a főtt zöldségeket. Átkeverjük, felöntjük a zöldségek főzőlevével, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Egy kis lábasban a cukrot karamellizáljuk, és a kész karamellt óvatosan a mártáshoz öntjük. Végül citromlével, mustárral és szükség szerint sóval állítjuk be az ízét, majd belekeverjük a tejfölt is, és az egészet alaposan összeforraljuk.
A kész tésztát a hússzeletekkel és a mártással tálaljuk.

