Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas csirkemell – spagettivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg spagetti tészta
  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • só

Mártáshoz

  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 4 fej vöröshagyma
  • só
  • egész bors
  • babérlevél
  • 3 dkg cukor
  • ecet
  • mustár
  • citromlé
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • olaj

Elkészítése

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, először a szalonnát pirítjuk meg, majd a hússzeleteket is megsütjük benne. A kész húst félretesszük.

Közben elkészítjük a mártást: a zöldségeket (pl. sárgarépa, petrezselyemgyökér) megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és egy kevés ecettel. Ha megfőttek, a zöldségeket leszűrjük.

Egy másik edényben kevés olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a főtt zöldségeket. Átkeverjük, felöntjük a zöldségek főzőlevével, majd botmixerrel simára turmixoljuk.

Egy kis lábasban a cukrot karamellizáljuk, és a kész karamellt óvatosan a mártáshoz öntjük. Végül citromlével, mustárral és szükség szerint sóval állítjuk be az ízét, majd belekeverjük a tejfölt is, és az egészet alaposan összeforraljuk.

A kész tésztát a hússzeletekkel és a mártással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/vadas-csirkemell-spagettivel/