Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajas-citromos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab egész, csontozott csirkemell
  • bors
  • só
  • 2 citrom
  • olaj
  • 50 g vaj
  • 2 dl csirkehúsleves alaplé
  • 2 szál újhagyma (vagy egy fej vöröshagyma)
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • finomliszt

Elkészítése

A csontozott, bőr nélküli csirkemellet lapjában kettévágjuk, így lesz 4 szelet húsunk.

A húsokat alaposan sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.

Egy nagyobb edényben felhevítjük az olaj és vaj keverékét, majd nagy lángon kérget sütünk a húsok mindkét oldalára, végül kiszedjük a húsokat és félretesszük.

Az egyik citromot felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradákban mindkét oldalát megpirítjuk. Közben a másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.

A citromszeletektet kiszedjük és félretesszük. Ha kell, akkor a serpenyőben pótoljuk az olajat, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított (új)hagymát. Amikor már majdnem kész van, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 perc után felöntjük a húslevessel, citromlével és beletesszük a citrom héját is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat és kis lángon, lefedve kb 20 percig pároljuk. Közben egyszer fordítsuk meg.

A kisült húsokat a pirított citromkarikákkal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/vajas-citromos-csirkemell/