Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Váradi libafertály recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db fiatal liba
  • 1 kg hordós káposzta
  • 2 dl káposztalé
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika
  • só

Elkészítése

A fiatal libát feldaraboljuk és besózzuk. Egy mély tűzálló tál aljára ujjnyi vastagon savanyú káposztát terítünk, majd meghintjük pirospaprikával. A libadarabok felét a káposztára helyezzük, ezután ismét egy réteg káposzta és pirospaprika következik. A maradék libadarabokkal beborítjuk, majd a tetejére újabb káposztaréteg kerül, amelyet ismét meghintünk pirospaprikával.

Az egészet savanyú káposztalével öntjük le. Ha túl savanyú lenne a lé, akkor vízzel hígítjuk. Lefedve addig pároljuk, amíg a libahús meg nem puhul. Amikor a hús puha, kivesszük a darabokat, a káposztához hozzákeverjük a tejfölt, majd a libadarabokat visszahelyezzük a tetejére. Az egészet a sütőben ropogósra pirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/varadi-libafertaly/