Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányás-lecsós csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • fél db póréhagyma
  • 2 db közepes paprika(nálam piros volt)
  • 3-4 szelet csípős paprika
  • 2 közepes db paradicsom
  • 4 db csirkecomb egy db csirkemell filé
  • 10-12 szelet mirelit vargánya
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika


Elkészítése:

A csirkehúst megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal . A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.

A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprika szeletet, csípős paprikát majd a vargányát és együtt dinszteljük kb 2-3 percig .

Beletesszük a pirospaprikát és a paradicsom szeleteket .

Belerakjuk az elősütött csirkét , majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Ha szükség utánasózzuk, borsozzuk .

Én nokedlivel tálaltam, savanyúságként házi zöld paradicsomot kínáltam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/varganyas-lecsos-csirke/