Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányás pulykaszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell
  • 3 dl körüli párolt vargánya (a fagyasztóban volt)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fűszerpaprika
  • 2 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Felszeleteljük a húst, majd sózzuk és borsozzuk.

Olajat hevítünk egy serpenyőben.

A húsokat beleforgatjuk a tönkölyliszt és paprika keverékébe, majd beletesszük a forró olajba és elősütjük mindkét oldalát.

Felaprítjuk a hagymát, a paprikát (3-4 szelet paprikát félrerakunk) és rátesszük a pulykaszeletekre, egy kicsit megforgatjuk, majd a borral felengedjük.

Belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és egy teáskanál pirospaprikát adunk hozzá. A fagyasztott gombát rátesszük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Összepároljuk. Ha kell, akkor lehet egy kis vizet hozzáadni.

Elkészítjük a habarást: a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a joghurttal és a tejet is hozzáöntjük. Behabarjuk a húst, ekkor belerakunk 3-4 szelet paprikát és azzal összefőzzük.

Forrón kínáljuk. Most házi sütésű tönkölybúza kenyérrel ettük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/varganyas-pulykaszelet/