Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányás töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 1,2 kg konyhakész csirke

A töltelékhez:

  • 2 szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
  • tej az áztatáshoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • friss oregánó
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
  • 2 ek zsemlemorzsa


Elkészítése:

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

Egy serpenyőben az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét és összekeverjük a fűszerekkel. A tojást ráütjük és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá. A petrezselyem kerül bele legutoljára és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.

Megtöltjük vele a csirkét, de előtte vágjuk ketté, sózzuk meg enyhén. A comb és mellrész alá töltsük be a tölteléket. Tegyük egy tepsibe és locsoljuk meg kevés olajjal, majd letakarva alufóliával süssük 160 fokon 40 percig, majd fordítsuk meg a fél csirkéket és fólia nélkül pirítsuk még 10 percig.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/varganyas-toltott-csirke/