Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösborban sült libacomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl vörösbor
  • 1 db narancs
  • 2 ág rozmaring
  • 1 teáskanál tört szegfűbors
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • bors
  • só
  • 2 db libacomb (adhatunk hozzá mellet is ha szeretnénk)

Elkészítése

A húsokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, majd tepsibe sorakoztatjuk. Mellészórjuk a tört szegfűborsot és a tepsibe helyezzük a nagyobb darabokra vágott rozmaringot is.

A szerecsendiót a húsokra szórjuk, majd rátesszük a felkarikázott narancsot. Ami nem fér rá a húsokra, azt mellé tesszük. Beleöntjük a tepsibe a vörösbort, majd alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

A húsok vastagságától és mennyiségétől függően 2,5-3 órán át sütjük vagy amíg teljesen át nem sül.

Lilakáposztás rizottóval tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/vorosborban-sult-libacomb/