Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 nagyobb szál répa
- 2 babérlevél
- 1 dl víz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- só
- bors
- majoránna
- oregánó
- 4 dl vörösbor
Elkészítése:
A csirkét megpucoljuk majd darabjaira vágjuk. A répát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb lábasba vagy tepsibe rakjuk a húst, mellétesszük a répát és hagymát.
Rátesszük a zsírt, a vizet és a bort is ráöntjük, megszórjuk a fűszerekkel.
Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük, az utolsó 10 percben levesszük a fedőt.
Sült krumplival vagy párolt rizzsel tálaljuk.
[box style=”info”]El lehet készíteni sertéshús szeletekből, de akkor a sütési idő hosszabb.[/box]