Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab kacsacomb
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • só
  • kevés zsiradék

Körethez

  • burgonya
  • kevés zsiradék
  • só

Salátához

  • 1 üveg zöldborsó
  • jégsaláta levél
  • 2 marék bébi spenót
  • 2 fej öröshagyma
  • húsos szalonna

Elkészítése

A combokat megmosom, a bőrét bevagdosom. Ízlés szerint fűszerezem, majd állni hagyom.

Egy tepsibe helyezem, kevés zsírt teszek hozzá és beleöntöm a bort. Az egészet előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöm.

Amíg a hús puhul, a burgonyát is előkészítem, hiszen az együtt sülhet a kacsával. Ehhez meghámozom és egyforma kockákra vágom. Zsírban kezdem pirítani és közben sózom, borsozom. Ezt készíthetjük serpenyőben is, de akár a sütőbe is tolhatjuk egy kisebb tepsiben. Jó ropogósra süssük.

A saláta elkészítése nem vesz sok időt igénybe, így azt a végén készítsük el. Serpenyőben a felkockázott húsos szalonnát elkezdem pirítani, hozzáadom a megtisztított és negyedelt hagymát. (ha kisebb hagymáink vannak, akkor akár egészben is hagyhatjuk). Ha már kezd puhulni a hagyma, öntsük hozzá a leszűrt zöldborsót (ha üvegeset használunk), majd a bébi spenótot. Tépkedjük hozzá a jégsalátát is. Nagyjából 5-6 perc alatt elkészült.

Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint adható hozzá gomba is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/vorosboros-kacsacomb-piritott-burgonyakockakkal-spenotos-borsos-salataval/