Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros kacsamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kacsamell filé
  • 1 dl vörösbor
  • só
  • bors
  • fokhagyma
  • 2 db zsályalevél
  • 1 szál rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 1,5 kg újburgonya
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A kacsamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és az olajban kérget sütünk neki. Felöntjük a borral, beletesszük a zsályát, rozmaringot és a fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk a húst(kb.20 perc).

A burgonyát megkaparjuk, sós vízben puhára főzzük.

Az apróra vágott petrezselyem zöldet egy kanál olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk. Összeforgatjuk a megfőtt burgonyával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/vorosboros-kacsamell/