Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros, tejszínes pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamell filé
  • 15 dkg gomba (én szárított őzláb gombát használtam, de bármilyen gomba jó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor (kb)
  • 1 evőkanál vaj
  • só
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A pulykamellet ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

Egy edényben a vajat felolvasztjuk, beledobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a húst. A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, egy késhegynyi szerecsendióval, kakukkfűvel, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.

Az edényt lefedjük és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a liszttel simára kevert főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk, hogy a szósz kicsit beürüsödjön.

Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Gyorsan elkészül és finom étel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/vorosboros-tejszines-gombas-pulykamell/