Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zalai raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell vagy sertéshús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab (spárgabab)
  • 1 üveg gombakonzerv
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 liter víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chili
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése

Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst és felöntjük egy kevés vízzel.

Rátesszük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszereket, sózzuk.

Kb 30 perc után beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, szeletelt gombát, a spárgababot, karikára vágott sárgarépát és felöntjük a maradék vízzel.

Mikor puhára főtt a hús, levesszük a tűzről beleöntjük a főzőtejszínt, majd pár percre visszatesszük főni és el is készült a leves.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zalai-raguleves/