Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöld chilis, kukoricás pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 szem

  • 700 g pulykamell filé
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 citrom leve
  • 250 g natúr vajkrém
  • 0,5 doboz morzsolt kukorica
  • 3 evőkanál sűrű tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika

Hozzávalók

  • só
  • bors

Szóráshoz

  • vágott petrezselyemzöld
  • reszelt sajt

Elkészítése

A húst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük kb 8-10 szeletre. Sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk egy ovális sütőtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromléből.

Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített, 175 fokos sütőbe sülni kb 30-35 percre.

Addig sütjük, amíg kissé megpirul a sajt a tetején. Ekkor kikapcsoljuk a sütőt és kb 15 percig pihentetjük benne a sültet.

Ez alatt a mártás kissé visszahűl és besűrűsödik a hús körül.

Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zold-chilis-kukoricas-pulykamell/