Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöld csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db csirkecombfilé
  • 1 csokor zöldspárga
  • 2 marék bébispenót
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém

Elkészítése

A csirkecombokat kifilézzük, majd fűszerezzük.

A spárgát sós-cukros vízben előfőzzük.

Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felhevítjük, majd rászórjuk a lisztet és kis ideig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

A spenótot kevés vajon a fokhagymakrémmel megfonnyasztjuk.

A húsokat kevés vajon elősütjük és tepsibe helyezzük. Tetejére halmozzuk a spenótot és a spárgát. Meglocsoljuk besamel mártással és teszünk rá reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zold-csirke/