Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos pulykaragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykahús
  • 15-20 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tubus natúr sajtkrém
  • só
  • bors
  • olaj
  • petrezselyemzöld (apróra vágva )

Elkészítése

A pulykahúst csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma aranyszínű, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Lefedve puhára pároljuk.

Közben egy tálban összekeverjük a sajtkrémet a tejföllel és kevés vízzel, hogy könnyen elkeverhető legyen. Amikor a hús és a zöldbab megpuhult, a fedőt levesszük, és az egészet zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a sajtos-tejfölös mártást, és pár percig főzzük, amíg összeérnek az ízek.

Tálaláskor megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.

Tipp

A ragut variálhatjuk úgy is, hogy a zöldbab mellé kerül bele egy kevés sárgarépa vagy kukorica. Köretként főtt rizs vagy friss, ropogós kenyér illik hozzá legjobban.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldbabos-pulykaragu/