Elkészítése
A borsót annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, ami épp ellepi.
Amikor a borsó már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást, kevés tejben (2-3 dl) kézi habverővel csomómentesre keverjük a zabpehelylisztet (rizsliszttel is készülhet!), majd lassan beleöntjük a forrásban lévő főzelékbe, 3-4 perc alatt összeforraljuk, és a maradék tejjel ha szükséges, akkor hígítjuk.
Aki édesebben szereti tehet bele cukrot vagy édesítőszert, nekünk nem kellett bele. Ha szükséges még sóval, ételízesítővel utánízesíthetünk. Aki szereti, petrezselyemzölddel a legvégén megszórhatja, én ezzel már nem szoktam főzni.
A fasírthozhoz a darált húst a sóval, a reszelt sajttal összegyúrjuk és diónál kicsit nagyobb gombócokat formálunk (nekem 24 darab lett), majd zabpehelylisztbe (vagy rizslisztbe), felvert, sóval ízesített tojásba és zabpehelybe (vagy morzsába) forgatjuk és forró zsiradékban pirosra sütjük.








