Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós csirketokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
  • kevés olaj
  • bors
  • só
  • petrezselyemzöld
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál finomliszt (vagy étkezési keményítő)

Elkészítése

A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a hámozott és feldarabolt vöröshagymával együtt.

Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a többi előkészített (hámozott, darabolt) zöldséget.

Fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.

Ezután besűrűsítjük: a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk. Felforraljuk és készen is vagyunk.

Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldborsos-csirketokany/