Elkészítése
A megtisztított és feldarabolt zúzából pörköltet készítünk. A felaprított vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzát és fűszerezzük. Amikor a zúza félig megpuhult, hozzáadjuk a borsót, de sózni csak a végén sózzuk meg, hogy a zúza könnyebben puhuljon.
Közben a vékony csíkokra vágott szalonnát olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzákeverjük a ketchupot. Az egészet 5 percig kevergetjük, majd a kifőtt makarónit beleforgatjuk, hogy a tészta átvegye az ízeket.
Tálaláskor a pörkölt mellé körítjük a gombás-szalonnás makarónit.
Sztori
Ez az étel a család egyik nagy kedvence, és bár a tésztaadag elsőre soknak tűnhet, mindig elfogy. Kevesebb nem elég belőle!
