Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós zúzapörkölt gombás makarónival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zúza
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 2 db paprika
  • zsiradék
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • só
  • 40 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 6 evőkanál olaj
  • 45 dkg gomba (csiperke)
  • bors
  • 3 evőkanál ketchup
  • 60 dkg makaróni

Elkészítése

A megtisztított és feldarabolt zúzából pörköltet készítünk. A felaprított vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzát és fűszerezzük. Amikor a zúza félig megpuhult, hozzáadjuk a borsót, de sózni csak a végén sózzuk meg, hogy a zúza könnyebben puhuljon.

Közben a vékony csíkokra vágott szalonnát olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzákeverjük a ketchupot. Az egészet 5 percig kevergetjük, majd a kifőtt makarónit beleforgatjuk, hogy a tészta átvegye az ízeket.

Tálaláskor a pörkölt mellé körítjük a gombás-szalonnás makarónit.

Sztori

Ez az étel a család egyik nagy kedvence, és bár a tésztaadag elsőre soknak tűnhet, mindig elfogy. Kevesebb nem elég belőle!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldborsos-zuzaporkolt-gombas-makaronival/