Elkészítése
A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrt eltávolítjuk, és a csont mellett mindkét oldalt bevágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a combokat, és mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük az alaplével, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Közben a pennét lobogó, sós vízben, egy kevés olajjal kifőzzük az előírás szerint, ügyelve arra, hogy al dente maradjon.
Amikor a hús puhára főtt, a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a raguba öntjük. Pár percig forraljuk, amíg besűrűsödik a szaft. A csirkecombokat a pennével tálaljuk.
Tipp
A ragut friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebbé tehetjük. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, egy kevés friss citromhéjat vagy pár csepp citromlevet is adhatunk a tejszínes mártáshoz.
