Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós, tejszínes csirkecombok pennével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkecomb (bőr nélkül)
  • 20 dkg zsenge zöldborsó (mirelitet használtam)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió (1 kk)
  • só
  • fehér bors
  • 3 dl alaplé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Körethez

  • 50 dkg penne tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrt eltávolítjuk, és a csont mellett mindkét oldalt bevágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a combokat, és mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük az alaplével, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Közben a pennét lobogó, sós vízben, egy kevés olajjal kifőzzük az előírás szerint, ügyelve arra, hogy al dente maradjon.

Amikor a hús puhára főtt, a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a raguba öntjük. Pár percig forraljuk, amíg besűrűsödik a szaft. A csirkecombokat a pennével tálaljuk.

Tipp

A ragut friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebbé tehetjük. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, egy kevés friss citromhéjat vagy pár csepp citromlevet is adhatunk a tejszínes mártáshoz.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldborsostejszines-csirkecombok-pennevel/