Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl étolaj
  • 5 szál petrezselyemzöld
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej (kb)
  • só

Elkészítése

A petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a rozmaringot apróra vágjuk.

Az étolajat egy tálba öntjük, hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót.

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakán át hűtőben pácoljuk.

A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük.

Köretnek burgonyapürét készítünk mellé. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldfuszeres-csirkemell-burgonyapurevel/