Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Zöldfűszeres, pulykahúsos derelye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamellet csíkokra vágjuk és a forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk és együtt tovább pirítjuk. Beleforgatjuk a felaprított petrezselyem felét, egy enyhén felvert egész tojást. A húsos keveréket aprítógépbe tesszük és összedaráljuk, majd a zsemlemorzsát beleforgatjuk és félretesszük hűlni. Egy tojást felverünk, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2021.01.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykamellet csíkokra vágjuk és a forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk és együtt tovább pirítjuk. Beleforgatjuk a felaprított petrezselyem felét, egy enyhén felvert egész tojást.

A húsos keveréket aprítógépbe tesszük és összedaráljuk, majd a zsemlemorzsát beleforgatjuk és félretesszük hűlni.

Egy tojást felverünk, hozzáadjuk a lisztet és egy kevés vizet, majd egy közepesen kemény tésztát gyúrunk.

Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk.

A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta szélre sorban, majd megkenjük a tészta szélét a felvert tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét, majd derelyevágóval felvágjuk töltelék kupacok mentén.

Forrásban lévő, bő, sós vízben kifőzzük a húsos derelyéket.

Egy csokor petrezselymet felaprítunk, majd az olajon megfuttatjuk és erre szedjük a húsos derelyéket és végül beforgatjuk.

A mártáshoz a spenótot leöblítjük, majd sóval és borssal rövid ideig addig főzzük kevés vízben, (blansirózzuk) amíg a spenót összeesik.

1 evőkanál olajon a fokhagymát és a lisztet megpirítjuk és felengedjük kevés vízzel, majd a tejjel is elkeverjük.

Hozzáadjuk a előfőzött spenótot a lisztes-tejes keverékhez és botmixerrel összeturmixoljuk. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd összeforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is