Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldségágyon sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 400 g karfiol (vagy vegyesen brokkolival, fagyasztott)
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 darab gomba (nagyobb fej)
  • só
  • 330 g tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 0,5 pohár víz

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük.

A combokat besózzuk, rátesszük a zöldségekre, majd aláöntjük a vizet. A combokra rákenjük a tejfölt, majd 180 fokon, lefedve készre pároljuk. Félidőben megfordítjuk.

Ha a combok puhák, levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és szép pirosra sütjük.

Én köretként rizst tálaltam mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldseg-agyon-sult-csirkecomb/