Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell csont nélkül
- 1 közepes cukkini
- 3 kaliforniai paprika / zöld, sárga, piros/
- 2 fej lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 1 kk curry
- 1 kk gyömbér
- 1 dl chili szósz
- só
- 1 dl szójaszósz
- 1 kk őrölt fehér bors
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet és a zöldségeket csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk először a sárgarépát, majd a paprikát, póréhagymát, lila hagymát, végül a cukkinit.
Befűszerezzük, pár percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a szójaszószt, chili szószt, 3-4 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Úgy a jó, ha a zöldségek roppanósak maradnak. „Egytál” ételként is finom, de aki köretet szeretne mellé a párolt rizst ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!