Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 darab csirkemell filé
  • 80 g bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 4 darab gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 130 g zöldborsó (főzve)
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 25 dkg tarhonya
  • 5 dl víz

Elkészítése

A csirkemellet, a hagymát, a paprikát, valamint a paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát és a bacont felszeleteljük.

Egy kis ledényben olajat hevítünk, ráöntjük a tarhonyát, picit megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk és készre főzzük.

Egy serpenyőben pirítani kezdjük a bacont, rádobjuk a hagymát, majd amikor már a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paprikát és kicsit később a csirkemellet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Ha kicsit megsült a csirke is, akkor jöhet a gomba, pár perc múlva a paradicsom, majd kicsivel később az előfőzött zöldborsó és a petrezselyem.

Időnként megkeverve még sütjük pár percig. A lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, a csirke pedig kicsit megpiruljon és átpuhuljon.

A zöldséges húst a közben megfőtt tarhonyával tálaljuk és friss petrezselyemmel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldseges-apropecsenye-2/