Elkészítése
Az árpagyöngyöt olívaolajon kissé átpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Hozzáadunk másfél teáskanálnyi sót, majd ha gyorsfőzőben készítjük, lezárjuk és 20 percig főzzük. Hagyományos lábasban kb. 40 perc alatt puhul meg.
Amíg az árpagyöngy fő, a cukkinit és a gombát felszeleteljük. Vaj és olívaolaj keverékén hirtelen átpirítjuk, majd hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor minden elkészült, összekeverjük az árpagyönggyel, majd az ételt kettéosztjuk.
A vega változathoz a füstölt tofut vajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, majd csíkokra vágva az árpagyöngyös zöldségekhez keverjük.
A húsos változathoz a csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, majd forró serpenyőben átpirítjuk. Amikor elkészült, a zöldséges árpagyöngyhöz adjuk.
Gyors, körülbelül 40 perc alatt elkészíthető étel, hiszen amíg az árpagyöngy fő, a többi hozzávalót is elő tudjuk készíteni.


