Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 2 csipet szárított petrezselyem
- 1 tk erős paprikakrém
- 6 kisebb szelet (kornspitz) kenyér
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 mandarin leve
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és szárított petrezselyemmel megszórjuk.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a paprikát és elkezdjük sütni. Közben felkarikázzuk a póréhagymát, és azt is rádobjuk a paprikára. Mehet hozzá a hús is, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és belefacsarjuk a mandarin levét.
Ha megsült a csirke, hozzákeverjük a paprikakrémet, és tálra szedjük.
Abban a serpenyőben, amiben a hús is készült megpirítjuk a kenyér szeleteket, és a húst ezzel kínáljuk.
[box style=”info”]Aki a nagyon csípőset szereti, a kaliforniai paprika mellé tehet karikákra vágott csilipaprikát is.[/box]

