Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • só
  • bors
  • 3-4 új sárgarépa
  • 5-6 újkrumpli
  • 1-2 paradicsom
  • néhány karika bébicukkini
  • paprika szelet
  • 3-4 szelet karalábé és 2-3 karalábélevél
  • zellerszár
  • szárított lestyánpor
  • zöldhagyma
  • fokhagyma


Elkészítése:

A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk (én most így készítettem, de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lestyánporral és olívaolajjal jól bekenjük a combokat, egy kicsit pihentetjük.

Közben előkészítjük a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, az új krumplit nem kell meghámozni csak kettőbe vágni, a répát is egészben hagyhatjuk, a karalábét érdemes ujjnyi vékonyra szeletelni, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük.

Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a napraforgó olajat, ráfektetjük a csirkecombokat és köré tesszük a zöldségeket. A tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat, paprikát, a zöld leveleket. Egy dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázva forró sütőbe tesszük. Nálam 180 fokon légkeveréses sütőben 45 percig párolódott, majd a fóliát levettem és tovább sütöttem, kb 30 percig pirítottam, közben meglocsoltam a forró olajjal.

[box style=”info”]A tepsiben levő zöldség adag csak két személy számára elegendő. Ízlés szerint tehető több zöldség a tepsibe. A megmaradt csirkecombot mi másnap főzelékkel ettük.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldseges-csirkecomb/