Elkészítése
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és a brokkolit, karfiolt, valamint a bébirépát gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük.
A vajat (vagy margarint) felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük forró tejjel. Habverővel állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ízesítjük ételízesítővel, borssal, és szerecsendióval.
A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba helyezzük egymás mellé, majd mindegyikre teszünk egy adag brokkolit. A besamelt habzsák vagy kanál segítségével a brokkolis csirkemellekre halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített (légkeveréses) sütőben 150 fokon 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
