Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- kb. fél kg vegyes zöldségkeverék
- zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem)
- ételízesítő
- bors
- 1 tömlős natúr sajtkrém
- kb. fél dl olaj
- kb. 5 dkg vaj
- kevés víz
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. Az olaj és a vaj keverékén fehéredésig pirítjuk. A fűszerekkel fedő alatt kevés vízzel kb. fél óráig pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, kevés vizet, és még fél órát pároljuk.
Akkor jó, ha a zöldségek még roppanósak, de a hús már puha. Sajtkrémmel sűrítjük.
[box style=”info”]Mi fokhagymás sült krumplival szeretjük. De rizzsel, tésztával is tálalhatjuk.
Vegetáriánusok csirke nélkül is elkészíthetik, úgy is nagyon finom.[/box]

