Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges pulykaszív recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykaszív
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,5 db kaliforniai paprika
  • ételízesítő
  • bors
  • só
  • olaj

Elkészítése

A pulykaszívet megtisztítom, ami azt jelenti, hogy a végét, ahol az erek csatlakoznának, levágom. Kettévágok minden szívet, mert elég nagyok, és jól átmosom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem mindkettőt.

Rádobom a szívet és fehéredésig sütöm, majd megszórom ételízesítővel és borssal, és felöntöm annyi vízzel, hogy jó félig ellepje. A pulykaszívnek több idő kell puhulni, mint a csirkehúsnak, ezért teszek rá több vizet is, amit a végén majd elfőzök. Ha van egy korty fehérbor a háznál, nyugodtan rá lehet önteni, kellemes ízt ad neki.

A paprikát felkockázom és azt is a lábosba teszem. Fedő alatt kis lángon félig puhára párolom. Amíg fő, a sárgarépát is megtisztítom és kisujjnyi széles csíkokra vagdalom. Ha a szív már eleget puhult, hozzáteszem a sárgarépa csíkokat és a fagyasztott (vagy szezonban friss) borsót.

Együtt főzöm tovább, majd ha már minden elég puha, leveszem a fedőt és feljebb csavarom a lángot, hogy a felesleges lé el tudjon főni, és besűrűsödjön kicsit a szaftja. Ebben nagy segítség a hagyma, ezért nem szabad kispórolni belőle.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldseges-pulykasziv/