Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 bögre rizs
- 1 ek étolaj
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csirkemellfilé
- 1 kk kakukkfű
- 30 dkg csirkemáj
- 1 csomó újhagyma
- 1 kápia paprika
- 20 dkg gomba
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobom a felaprított bacon szeleteket, végül a zúzott fokhagymát is megfuttatom rajta.
A csirkemellfilét és a májat centis kockákra vágom. Előbb a húst adom hozzá, és fehéredésig pirítom, megszórom kakukkfűvel, borsozom, majd a májat is hozzákeverve tovább pirítom.
Megsózom, és hozzáadom a felaprított kápia paprikát, a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát és a szeletelt gombát. Így együtt az egészet 5-10 percig pirítom.
A rizst az olajon megfuttatom, felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózom, és lassú tűzön, kevergetve puhára párolom.
Ha a rizs megpuhult, hozzáöntöm a zöldséges húsos ragut, óvatosan elkeverem, és tálalom.

