Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges-rizses csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke felsőcomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 450 g sárgarépa-borsó keverék (fagyasztott)
  • 250 g rizs
  • 3 darab babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 darab leveskocka

Elkészítése

A húsokat leszedjük a csontról. A csontokat feltesszük egy kisebb lábosnyi vízbe főni, amit leveskockával ízesítünk. Alaplevet főzünk.

A combfiléket negyedeljük és egy nagyobb serpenyőben zsíron elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a megpucolt és negyedelt hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és fedő alatt pároljuk.

Időnként az alaplével locsolgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.

A rizst a megszokott módon elkészítjük, majd belekeverjük a serpenyőbe a húshoz és jól átkeverjük, néhány percig együtt pirítjuk.

Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

A csontokon maradt megfőtt húst salátához használtam fel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/zoldseges-rizses-csirkecomb/