Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg pulykacomb filé 3 ek olaj 2 közepes szál sárgarépa 2 dl zöldborsó 1 kk só 1 nagy csipet bors 1 púpos tk liszt 3 dl főzőtejszín (20%-os) Elkészítése: A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük. A lecsepegett húst a felhevített olajon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykacomb filé
  • 3 ek olaj
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 2 dl zöldborsó
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 púpos tk liszt
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)


Elkészítése:

A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.

A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.

(Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)

Melegen, főtt tésztával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is