A csirkét alaposan befűszerezzük, majd állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a húst. Használhatunk különféle fűszerkeverékeket is, de ezúttal arra törekedtünk, hogy a hússal együtt sült köret adja meg az étel karakteres ízét. A csirkehúsokat tepsibe helyezzük.
A burgonyát négyfelé vágjuk, és a hús mellé tesszük. A sárgarépát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, ezeket is mellépakoljuk. A fokhagymagerezdeket egészben adjuk hozzá, végül a szalonnaszeleteket is elrendezzük a tepsiben. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, majd friss fűszernövényeket (például rozmaringot, kakukkfüvet) helyezünk a húsok közé.
Előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. A sárgarépa és a hagyma enyhén édeskés ízt kölcsönöz az ételnek, ami különlegessé teszi a sült fogást.