Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 tonhal konzerv növényi olajban
- 1 kis pohár tejföl
- 200 ml főzőtejszín
- 2 gerezd duci fokhagyma
- só, bors
- 1 cs durum penne tészta
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon feltesszük főni. Közben elkészítjük a halas mártást. A halkonzervet az olajjal együtt lábosba tesszük és átpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat és együtt pirítjuk. Amikor jön a fokhagyma illata, beleöntjük a tejszínt és felforraljuk.
Hozzáadjuk a telfölt is, sózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg mártás sűrűségű lesz. 1-2 perc. Közben a tésztát leszűrjük és lehet tálalni.
[box style=”info”]Azért szeretem ezt az ételt, mert pillanatok alatt elkészül és nagyon ízletes.[/box]

