A felforrósított olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, szeletelt fokhagymát és a darabolt paprikát, majd kb 5-7 perc múlva rátesszük a húst és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit is.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomlét, a paradicsompürét és a vizet.
Fűszerezzük a sóval, borssal, aprított bazsalikommal, cukorral, majd jól elkeverjük.
Közben a tésztát kifőzzük (NE 50 DKG SZÁRAZ TÉSZTÁT FŐZZÜNK KI!!!! Kb 20-35 dkg száraz tészta lesz kifőzve 50 dkg), majd a szokásos módon leöblítjük.
Amikor a hús és a virsli is megfőtt, akkor hozzáadjuk a sajtot, magívárjuk, hogy kissé elolvadjon, majd belekeverjük a tésztát is.