Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

30 perces virslis, paradicsomos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g darált hús
  • 500 g kifőtt tészta
  • 8 darab virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 g paradicsompüré
  • 5 dl paradicsomlé
  • 70 ml víz (kb)
  • 1 marék reszelt sajt
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 csokor bazsalikom
  • olaj

Elkészítése

A felforrósított olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, szeletelt fokhagymát és a darabolt paprikát, majd kb 5-7 perc múlva rátesszük a húst és addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit is.

Ezután hozzáadjuk a paradicsomlét, a paradicsompürét és a vizet.

Fűszerezzük a sóval, borssal, aprított bazsalikommal, cukorral, majd jól elkeverjük.

Közben a tésztát kifőzzük (NE 50 DKG SZÁRAZ TÉSZTÁT FŐZZÜNK KI!!!! Kb 20-35 dkg száraz tészta lesz kifőzve 50 dkg), majd a szokásos módon leöblítjük.

Amikor a hús és a virsli is megfőtt, akkor hozzáadjuk a sajtot, magívárjuk, hogy kissé elolvadjon, majd belekeverjük a tésztát is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/30-perces-virslis-paradicsomos-teszta/