Elkészítése
A darált húsból bolognai mártást készítünk. Használhatunk alapporokat, de költségkímélő megoldás, ha egy pörköltalapra tesszük a darált húst, és ketchuppal, valamint oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a lisztet. Felöntjük tejjel, és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot, a fűszereket, ízlés szerint sóval, és jól átkeverjük.
Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást (vigyázat, ekkor már ne legyen forró a szósz), és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, és a tetejére reszelt sajt kerül. 200°C-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.

